Την επίσημη αναγνώριση του 63χρονου από τη 12χρονη περιμένουν οι Αρχές προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα ένα βήμα παρακάτω.

Ο λόγος για τον 63χρονο σάτυρο, ο οποίος επιχείρησε να αποπλανήσει μια 14χρονη, κόρη επιφανούς επιχειρηματία του κέντρου των Αθηνών.

Ο μεσήλικος σάτυρος, όμως, έπεσε στη φάκα του γνωστού επιχειρηματία και συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην Ομόνοια.

Αυτή η σύλληψη στάθηκε σημαδιακή και για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κορίτσι αναγνώρισε έναν ακόμη βιαστή στο πρόσωπο του 63χρονου.

Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται να παραστούν οι νομικοί εκπρόσωποι του κοριτσιού ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα παραπάνω κι ενδέχεται το κορίτσι να προχωρήσει σε νέα κατάθεση.

Αυτή η εξέλιξη ανοίγει νέο πεδίο ερευνών, καθώς οι Αρχές ήδη ετοιμάζονται να εξετάσουν τα ξενοδοχεία όπου ο 63χρονος φέρεται να πήγαινε και άλλα ανήλικα κορίτσια, καθώς φέρεται να έχει «κοκορευτεί» πως η απόπειρα αποπλάνησης της 14χρονης δεν ήταν η μοναδική που έχει επιχειρήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο πατέρας του κοριτσιού που έστησε την ενέδρα της σύλληψης του 63χρονου το περασμένο Σάββατο, έχει πληροφορίες πως ο ύποπτος είχε βρεθεί και με άλλα κορίτσια σε ξενοδοχεία στο κέντρο των Αθηνών.

Αντίστοιχη πληροφορία όμως έχει και ο νομικός εκπρόσωπος της πλευράς της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η νεαρή γνωρίζει ακόμη ένα κορίτσι, που είχε μπλέξει στον ίδιο εφιάλτη. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ένας ξενοδοχειακός χώρος τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Θυμίζουμε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι η 12χρονη μετέβαινε σε συγκρότημα Airbnb στον Κολωνό, ενώ υπήρχε κι ένα ακόμη ξενοδοχείο ημιδιαμονής, το οποίο ανήκε σε πρώην βουλευτή, σύζυγο προέδρου πολιτικού φορέα. Ιδίως στη δεύτερη περίπτωση, έχει επιβεβαιωθεί πως ο ίδιος ο 53χρονος Ηλίας Μίχος είχε κάνει κράτηση ακόμη και με το όνομά του, όπως και ακόμη δύο -ήδη προφυλακισμένοι- κατηγορούμενοι.


Ο βιαστής των μπέιμπι σίτερ

Ο 63χρονος σάτυρος, ωστόσο, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. Είχε συλληφθεί το 1998 για το βιασμό μιας νεαρής γυναίκας. Τότε έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες δήθεν προς ανεύρεση μπέιμπι σίτερ και όταν οι κοπέλες πήγαιναν στο χώρο του, εκείνος ορμούσε πάνω τους για να βγάλει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Όλες είχαν καταφέρει να διαφύγουν, εκτός από μία, που τελικά τη βίασε.

Παράλληλα, πάντως, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια της 12χρονης, περιέγραψε ότι η νεαρή ταράχτηκε σε τέτοιο βαθμό, που έβαλε τις φωνές όταν αντίκρισε το πρόσωπο του 63χρονου: «Επειδή αυτός ήταν από την περιοχή του Κολωνού, της επιδείχθηκε από τη θεία της η φωτογραφία και το παιδί, πράγματι, μόλις την είδε, σοκαρίστηκε. Έκλαιγε, φώναζε, ούρλιαζε. Με πήρε τηλέφωνο η θεία του και άκουσα το παιδί να φωνάζει και να ουρλιάζει. Ήταν σε μεγάλη ψυχολογική ταραχή. “Αυτόν τον ξέρω, είναι ένας από αυτούς που με έχουν βιάσει” έλεγε το παιδί».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 14/06/2023 / Συντάκτης: Σπύρος Δαρσινός