Στο εδώλιο θα καθίσει το ζευγάρι των πρώην εραστών, η 43χρονη σήμερα χήρα και ο 42χρονος Βούλγαρος αστυνομικός φίλος της, στους οποίους πρωτόδικα επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας του 60χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη από τη Σητεία.

Η 43χρονη Βουλγάρα, μητέρα ενός μικρού αγοριού, το οποίο μεγαλώνει με τη γιαγιά του, επιμένει στην αθωότητά της, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τις προθέσεις του εραστή της.

Ωστόσο, τακτικοί δικαστές και ένορκοι την έκριναν ένοχη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας η νεαρή χήρα… κατέρρευσε. Πλέον ελπίζει ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα έχει διαφορετική ποινική αντιμετώπιση.

Ο πρώην εραστής, όταν ενημερώθηκε για την ετυμηγορία του δικαστηρίου από τη διερμηνέα, παρέμεινε απαθής. Άλλωστε, στην απολογία του είχε πάρει πάνω του αποκλειστικά την ευθύνη της δολοφονίας, επιμένοντας ότι η φίλη του δεν γνώριζε το παραμικρό. Με βάση τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο, από το 2004 μέχρι και τη σύλληψή του κατείχε τη θέση του κατασκόπου στην Ομάδα Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας, υπηρεσία που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 14/06/2023