Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του καρδιολόγου στη Σητεία, καθώς βούλευμα της εισαγγελέως Εφετών Χαλκίδας αλλάζει τους όρους αποφυλάκισης της 43χρονης χήρα του τον Δεκέμβριο, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας του.

Το βούλευμα διατάσσει τη γυναίκα να απομακρυνθεί από τη Σητεία όπου βρίσκονται οι συγγενείς του δολοφονημένου καρδιολόγου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα χέρια του εραστή της.

Η απόφαση υπαγορεύει στη 43χρονη να μετακομίσει στην Αθήνα προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με την οικογένεια του θύματος, ενώ δεν είναι γνωστό τι θα ισχύσει για το ανήλικο παιδί που έχει αποκτήσει η γυναίκα με τον άτυχο καρδιολόγο, το οποίο είχε επικαλεστεί στην απολογία της στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ζητώντας την αποφυλάκισή της για να σταθεί στο πλευρό του.

Σητεία: "Το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη η 43χρονη αναμένεται να κριθεί τον Οκτώβριο", λέει η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος 

Η δικηγόρος της οικογένειας του καρδιολόγου, Κική Μπακιρτζίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», εξήγησε πως μετά την έφεση της εισαγγελέως συνεδρίασε το συμβούλιο και κάλεσε την κατηγορουμένη. Εκείνη υποστήριξε πως έχει ένα ανήλικο παιδί και πως έχει δείξει καλή διαγωγή και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόθεσή της είναι να φύγει από την Κρήτη, καθώς αναγνωρίζει ότι η παρουσία της προκαλεί την οικογένεια του συζύγου της. 

Έτσι το συμβούλιο έκρινε πως η δήλωση αυτή δείχνει μια ηθική μεταστροφή και κάλεσε τη 43χρονη να φύγει από την Κρήτη και να συνεχίσει να ζει στην Αθήνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Εφετείο έκρινε την 43χρονη ένοχη όχι για ηθική αυτουργία, αλλά για απλή συνέργεια κι έτσι, αφού εξέτισε περίπου πέντε χρόνια από την ποινή της, αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από λίγες μέρες.

Και γι' αυτό το σκέλος της υπόθεσης ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου έχει ασκήσει αναίρεση. Το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη η 43χρονη αναμένεται να κριθεί τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει η συνήγορος της οικογένειας του άτυχου καρδιολόγου, Κ. Μπακιρτζίδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s91za2hxjt)