Η τραγωδία του ναυαγιού που έγινε ανοιχτά της Πύλου με απολογισμό 79 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες έχει σοκάρει την Ελλάδα. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Πληροφορίες από επιζώντες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν πάνω από 700 άνθρωποι. 104 πρόσφυγες έχουν βρεθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής από το πολύνεκρο ναυάγιο.

Συγκλονιστικές εικόνες από το λιμάνι της Καλαμάτας

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τον εντοπισμό τους κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Οι διασωθέντες, με μαρτυρίες που συγκλονίζουν, αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια του πλοίου.

Είκοσι έξι άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, είναι όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα.



Πρόχειρα κέντρα υποδοχής διασωθέντων

Πρόχειρα κέντρα υποδοχής των διασωθέντων έχουν στηθεί εντός του λιμανι9ού της Καλαμάτας, στα οποία οι πρόσφυγες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες, κατάλληλο ρουχισμό και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι εικόνες που έρχονται από τα πρόχειρα κέντρα υποδοχής συγκλονίζουν και αποτυπώνουν με τον γλαφυρότερο τρόπο το δράμα των τυχερών μέσα στην ατυχία τους ανθρώπων.

Εξαντλημένοι, εξαθλιωμένοι και σε σοκ, οι περισσότεροι δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, μην έχοντας συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί.