Σε έναν τελικό-γιορτή του ποδοσφαίρου, με διαιτητές Super League, το metaforespress.gr κατέκτησε το Κύπελλο Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης» (αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου της αθλητικής δημοσιογραφίας), επικρατώντας του Sportime με σκορ 4-0.



Ο τελικός διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Γήπεδο Τραχώνων του Δήμου Αλίμου και μεταδόθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το ATTICA TV.

Τον τελικό του Κυπέλλου Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές ΝΔ Νότιου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης και Χάρης Θεοχάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτρης Κουμπιάς, ο πρόεδρος του ΤΥΠ Αθηνών Νίκος Μιχαλίτσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κωστούρος, με εξειδίκευση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Στην κερκίδα του Γηπέδου Τραχώνων βρέθηκαν, επίσης, επιφανή στελέχη του δημοσιογραφικού χώρου και αρκετός κόσμος, φίλαθλοι των δύο φιναλίστ και όχι μόνο, ενώ να σημειωθεί ότι τον τελικό συνέδραμαν ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Ερυθρός Σταυρός, με ασθενοφόρο και διασώστες αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα τιμητικό για τον θεσμό του Πρωταθλήματος Τύπου εν γένει ήταν και το γεγονός ότι τον τελικό του Κυπέλλου Τύπου «Γιάννης Διακογιάννης» διηύθυνε ο Άγγελος Ευαγγέλου, πασίγνωστος διαιτητής Super League και διεθνής διαιτητής VAR, με βοηθούς διαιτητές (επίσης από τη Super League) τους Λυκούργο Τσολακίδη και Χρήστο Μητροφάνη, και τέταρτο διαιτητή τον Παναγιώτη Τσολακίδη.

Ακολουθεί το link του αγώνα από το επίσημο site του Πρωταθλήματος Τύπου:

https://www.protathlimatypou.gr/post.php?pst=647

Και το link από την επίσημη σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/groups/protathlimatypoy