Απάντηση στα αίτια θανάτων των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου επιχειρεί να δώσει ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για ύπαρξη ενός ομοζυγωτικού γονιδίου, υπεύθυνου για αγγειακές διαταραχές, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι πάσχει η 34χρονη κατηγορούμενη.

Το γονίδιο

«Πριν από λίγες ημέρες είχε διαπιστωθεί ότι η κυρία Πισπιρίγκου πάσχει από λύκο (αυτοάνοσο νόσημα). Αυτό έδωσε την αφορμή στους γιατρούς να κάνουν περαιτέρω εξετάσεις. Αν αυτές οι εξετάσεις είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, δεν θα είχαμε αυτή την τραγική εξέλιξη. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την ασυνειδησία κάποιων ιατροδικαστών, οι οποίοι από ένα πανάκι και κάτι φωτογραφίες την κατέστησαν κατηγορουμένη. Η ασθένεια από την οποία πάσχει η κυρία Πισπιρίγκου είναι μία σπάνια μετάλλαξη ενός ομοζυγωτικού γονιδίου, εγώ δεν είμαι βιολόγος και γιατρός. Αυτό το γονίδιο, που είναι κληρονομικό, μεταλαμπαδεύεται στα παιδιά, το οποίο έχει σχέση με συγκοπτικά επεισόδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

«Αυτό δίνει απαντήσεις αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα επεισόδια που σκοπίμως έχουν υποβαθμίσει οι γιατροί του Καραμανδανείου και της εντατικής των Πατρών αλλά και της παιδιατρικής του Ρίου», σημειώνει ο ποινικολόγος και διευκρινίζει ότι «μετά βεβαιότητος μπορεί να οδηγήσει σε συγκοπτικά επεισόδια και θάνατο από ανακοπή καρδιάς και κληρονομείται».

Αιχμές σε βάρος γιατρών

Μάλιστα, με την ίδια ανακοίνωση αφήνει αιχμές σε βάρος των γιατρών που δεν εξέτασαν περισσότερο και σε βάθος τη μητέρα και τα παιδιά. «Δυστυχώς, για την κατηγορουμένη και τα αείμνηστα παιδιά της, η κατηγορουμένη δεν υποβλήθηκε σε αυτούς τους ελέγχους, οι οποίοι μάλιστα κοστίζουν και αρκετά χρήματα, γιατί δυστυχώς η κατηγορουμένη ήταν μια ανυπεράσπιστη, φτωχή γυναίκα-μητέρα», καταλήγει ο Αλέξης Κούγιας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή