Στην Πάρο και την Αντίπαρο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, 35 Αμερικανοί πράκτορες και μέλη της ασφάλειας του πρώην πλανητάρχη προκειμένου να οργανώσουν το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του, Μισέλ, οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενηθούν στη βίλα του Τομ Χανκς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η αστυνομία και το Λιμενικό βρίσκονται επί ποδός, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η άφιξη του ζεύγους Ομπάμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για άφιξή του τη μεθεπόμενη Πέμπτη 22 Ιουνίου και αφού παρευρεθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα στο SNF Nostos Conference 2023, όπου και θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών, μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψής του, στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας «Σταύρος Νιάρχος».


Ο γάμος της χλιδής

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο και τη σύζυγό του να βρίσκονται στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο «γάμο των δισεκατομμυριούχων» στο Καστελόριζο, το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Ο Ανδρέας Λιβέρης παντρεύει το γιο του, Αντώνη, με την Αμέλια ΜακΚίνον, με καλεσμένους ηχηρά ονόματα του επιχειρείν, από Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα, αλλά και Προέδρους κρατών, με τους οποίους συνδέεται με φιλικούς δεσμούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Όσον αφορά στη φημολογούμενη άφιξη του πρώην πλανητάρχη και της συζύγου του στην Αντίπαρο, το βέβαιο είναι ότι τα ζεύγη Χανκς και Ομπάμα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν μαζί διακοπές, καθώς συνδέονται με στενή φιλία.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στην τελευταία εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αστειεύτηκε σχετικά με τις διακοπές που είχε κάνει στη Γαλλική Πολυνησία με τη Μισέλ και τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την Όπρα.

«Κι εγώ και η Όπρα νευριάσαμε και αναρωτηθήκαμε: Εκεί έχει οδηγηθεί ο κόσμος με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Να μην μπορούμε, δηλαδή, να πάμε διακοπές με το σκάφος ενός δισεκατομμυριούχου στην Ταϊτή με έναν πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να το μάθει κανείς;».

Ο διάσημος ηθοποιός δεν δίστασε να περιγράψει και αστεία περιστατικά που έζησε στο νησί κατά τη διάρκεια των διακοπών με τους εξίσου διάσημους παραθεριστές.

«Αποφασίσαμε να πάρουμε ποδήλατο και να εξερευνήσουμε την περιοχή, αλλά εγώ πήρα το χειρότερο. Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών πήραν όλα τα καινούρια φανταχτερά ποδήλατα, με δερμάτινες σέλες. Κι έφυγαν όλοι. Ο πρώην Πρόεδρος, η Όπρα. Κι έμεινα εγώ πίσω με ένα ποδήλατο με το οποίο δεν μπορείς να μοιράσεις ούτε εφημερίδες».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 16/06/2023