Ο Τομ Χανκς (και κάτοχος πλέον ελληνικού διαβατηρίου) και η Ρίτα Ουίλσον (ως γνωστόν, είναι ελληνικής καταγωγής) αγαπούν την Ελλάδα, συμπεριφέρονται σαν Έλληνες, δεν χάνουν την ευκαιρία να έρχονται ξανά και ξανά στη χώρα μας και κυρίως να τη διαφημίζουν ανά την υφήλιο. Τώρα, που προσκάλεσαν τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στο σπίτι τους στην Αντίπαρο, ήταν αναμενόμενο πως η είδηση θα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Χωρίς φωτογραφικά ντοκουμέντα. Για ευνόητους λόγους. Με παπαρατσικές ωστόσο λήψεις - δεν θα απείχαν και αυτές. Δεν είναι λίγο να είσαι τόσο αναγνωρίσιμο πρόσωπο, να έχεις συνδέσει το όνομά σου με ορισμένες από τις πιο σημαντικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου και να φιλοξενείς τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με τη σύζυγό του, σε ένα νησί που έχει αγαπηθεί όσο λίγα τα τελευταία χρόνια από διάσημους σταρ. Και αν κανείς τους δεν ανέβασε στόρι, κυρίως για λόγους ασφαλείας, τα καλά νέα κυκλοφορούν γρήγορα.

Η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» αναζήτησε τις λεπτομέρειες του προγράμματος του πρώην πλανητάρχη στην Ελλάδα, οπότε ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα έφτασαν με ιδιωτική πτήση στη χώρα μας για να φιλοξενηθούν στο σπίτι του σταρ του Χόλιγουντ και της συζύγου του στην Αντίπαρο, ενώ οργανώθηκε και δεξίωση προς τιμήν τους για λίγους και εκλεκτούς.

Σε ταβέρνα

Για λίγο βρέθηκαν και στην Πάρο, σε ταβέρνα στη Νάουσα, για να δοκιμάσουν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στην αρχή είχαν κάνει κράτηση σε τρία εστιατόρια για να βρεθούν τελικά στο καλύτερα… προφυλαγμένο ταβερνάκι, αν και είναι μάλλον δύσκολο να κρυφτείς στην Πάρο. Λέγεται μάλιστα ότι νοίκιασαν σκάφος για να πάνε και στην Ίο όλοι μαζί και να απολαύσουν τις βουτιές τους και εκεί, ενώ πήγαν και μίνι κρουαζιέρα στην Αντίπαρο στις πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού.

Πληροφορίες μιλούν για το «Christina O» χωρίς (φυσικά, ούτε αυτό) να επιβεβαιώνεται. Προχθές το βράδυ οι Ομπάμα εθεάθησαν στη Σίφνο. Μαζί τους ήταν οι δύο κόρες τους, Μαλία και Σάσα. Μαζί με το ζεύγος Χανκς - Ουίλσον, επισκέφθηκαν και απόλαυσαν το δείπνο τους στο εστιατόριο «Cantina», που βρίσκεται στην παραλία, στο Κάστρο. Όσο για το αν παρευρέθησαν στον γάμο του γιου του μεγιστάνα Ανδρέα Λιβέρη, Αντώνη, με την Αμέκλια Μακ Κίνον, οι πληροφορίες διίστανται, αλλά δεδομένου πως έλαβε χώρα στο Καστελλόριζο, η πλάστιγγα γέρνει προς το «όχι».

Το σίγουρο είναι ότι μεθαύριο αναμένεται η ομιλία τού πάντοτε επικοινωνιακού Μπαράκ Ομπάμα στο διεθνές συνέδριο «SNF Nostos Conference 2023», που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα τους τρόπους ενίσχυσης της Δημοκρατίας, αλλά και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι τού πρώην προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας, αυτή τη φορά με συνοδεία 35 Αμερικανών πρακτόρων αλλά και μελών της ασφάλειας του Ομπάμα, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Αστυνομία και το Λιμενικό να είναι σε εγρήγορση.

Για την ώρα βρίσκονται ακόμη στην Αντίπαρο. Λέγεται ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι και σήμερα, για να ταξιδέψουν στη συνέχεια στην Αθήνα ενόψει της έναρξης του συνεδρίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders με εκπροσώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το ζευγάρι του Χόλιγουντ κάνει διακοπές, έστω και για λίγο, με το ζεύγος Ομπάμα. Το καλοκαίρι του 2017 ταξίδεψαν μαζί στη Γαλλική Πολυνησία, με άλλους υψηλούς καλεσμένους, όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν και η Όπρα Ουίνφρεϊ. Και τώρα… διακοπές α λα ελληνικά.

Ρεπορτάζ: Σάντυ Τσαντάκη
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/6