Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στη σύλληψη εννέα ατόμων αιγυπτιακής υπηκοότητας και ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών και φέρεται να είχαν διακριτούς ρόλους ως πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους, που οδήγησε δεκάδες άτομα στον θάνατο, στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), κατάφερε να ταυτοποιήσει το πλήρωμα του πλοίου.

Οι 9 που συνελήφθησαν κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.

«Δεν είναι διακινητής, ήρθε να βελτιώσει τη ζωή του»

Στην κάμερα του MEGA μίλησε συγγενής ενός εκ των φερόμενων διακινητών, ο οποίος μόλις έμαθε ότι ο άνδρας συνελήφθη, έσπευσε στην Καλαμάτα.

Όπως λέει ο ίδιος, ο συγγενής του «δεν είναι διακινητής, ήρθε για να αλλάξει τη ζωή του».

«Δούλευε στην Αίγυπτο στην άμμο, στον ήλιο, σε βαριά δουλειά, με μεγάλα μηχανήματα», λέει ο ίδιος.