Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου 17/06, καθώς η βροχή που ξέσπασε ήταν έντονη με μεγάλη διάρκεια και συνοδευόμενη από ασταμάτητους κεραυνούς.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η κακοκαιρία έπληξε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης και το πρώτο πόδι της Χαλκδικής, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο από τους δρόμους που είναι γεμάτοι νερά και τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται με μεγάλη προσοχή.Λόγω της κακοκαιρίας, το ρεύμα κόπηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως η Τούμπα και τα Διαβατά, αλλά και στα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο στις κατηφόρες στις Συκιές, επειδή κατεβαίνει μεγάλος όγκος νερού στο σημείο.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για την κακοκαιρία.Με το πρώτο φως της ημέρας, διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές από ρέμα που ξεχείλισε στην Πολίχνη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια και αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών, Σάκη Λαζαρίδη, τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο.Από την κακοκαιρία, πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα.

Μία οικογένεια σε σπίτι στην οδό Μαυρομιχάλη, πλάι στο ρέμα Ξηροποτάμου που υπερχείλισε για ακόμη μια φορά, έζησε μια εφιαλτική νύχτα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το σπίτι υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

Την ώρα που πλημμύριζε το σπίτι, η ηλικιωμένη, η οποία έχει υποστήριξη με οξυγόνο, βρισκόταν στο ισόγειο.

Ο γαμπρός της την πήρε στους ώμους του και την ανέβασε στον επάνω όροφο.

Επίσης, απομάκρυναν από το σπίτι δύο σκυλιά της οικογένειας για να μην πνιγούν.