Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς υπόθεση κακοποίησης ζώου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου Ζακυνθινού, για παράβαση της Νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από φιλοζωικές και βίντεο που τράβηξε και δημοσίευσε τουρίστας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ακολούθησε αστυνομική έρευνα, κατά την οποία ταυτοποιήθηκε ο δράστης κακοποίησης – βασανισμού μιας κατσίκας.

Ο 63χρονος είχε δέσει με σκοινί και τράβαγε το ζωντανό, το οποίο παραπάταγε, πίσω από το αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Μουζακίου Ζακύνθου.

Χθες ταυτοποιήθηκε και εντοπίσθηκε ο 63χρονος δράστης και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ, επιπλέον, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από την Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.

🛑ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 🛑 17/06/2023 Από χθες ,μόλις λάβαμε το βίντεο και φωτογραφίες , καταγγείλαμε και ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου , το Α.Τ. Ζακύνθου και τη ΓΑΔΑ . Στο πλήρες βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος , όποτε ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη είναι εύκολος για την Αστυνομία . 🛑Για αυτή την υπόθεση κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από συμπολίτη μας προς την Εισαγγελία Ζακύνθου . ( Για αυτό θα επανέλθουμε …) Το βίντεο τραβήχτηκε από ξένο τουρίστα. Για ότι νεότερο έχουμε θα ενημερώνουμε . 🛑ΚΑΙ ΝΑΙ ! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ! Αυτή τη στιγμή παλεύουμε χωρίς να έχουμε πολλές ελπίδες γιατί μας λείπει η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα! 🛑Μουζάκι Ζακύνθου, σήμερα, το βίντεο το λάβαμε από τουρίστα… που έμεινε άναυδος από τη ‘’μεταφορά’’… Γιατί να νοιαστείς να έχεις τρέιλερ για τη μεταφορά του ζώου σου, γιατί να νοιαστείς για την ασφαλή του μετακίνηση, αφού είναι γνωστό: η ανοχή και η αδιαφορία μας για κάθε ζωντανό οργανισμό που ζει και αναπνέει είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού…

Δημοσιεύτηκε από Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων/Zakynthos Animal Welfare Fund Legal Charity στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023