Αγόρασε τη βίλα του στη Μύκονο το 2013 έναντι 5,5 εκατ. ευρώ και τώρα θέλει να την πουλήσει για 50 εκατ. ευρώ. Αν τα καταφέρει, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αγοραπωλησίας που έχει γίνει στο Νησί των Ανέμων.

Ο λόγος για τον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, όπως αναφέρει το Bloomberg, έναν από τους διασημότερους κομμωτές στον κόσμο, ιδρυτή αλυσίδας κομμωτηρίων και ομώνυμων καλλυντικών. Η βίλα στα Χουλάκια είχε περάσει στο όνομά του μετά την πώληση έναντι 5,5 εκατ. ευρώ που είχε πραγματοποιήσει η Eurobank το 2013 και μέχρι τότε ανήκε στον Πέτρο Κωστόπουλο. «Εξακολουθώ να περιμένω να πουλήσω σε ξένο αγοραστή, επειδή το νησί προσελκύει τεράστια προσοχή από πλούσιους fashionistas σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Γουόρθινγκτον.

Μέσω Beauchamp Estates

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η βίλα εκτείνεται σε χώρο 1,6 στρεμμάτων και θα βγει προς πώληση την επόμενη εβδομάδα μέσω της Beauchamp Estates. Ο Τσαρλς Γουόρθινγκτον στο μεταξύ πούλησε την εταιρεία ομορφιάς που είχε ιδρύσει στην PZ Cussons Plc (PZC) για περίπου 37 εκατ. λίρες το 2004.

«Η Μύκονος έχει διαφορετική αγορά από την ηπειρωτική Ελλάδα, προσελκύοντας πολύ πλούσιους αγοραστές και αυτή η βίλα έχει κάτι μοναδικό, που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού στο νησί» δήλωσε στο Bloomberg η Ρόη Δελδήμου, μεσίτρια της Beauchamp Estates στο υποκατάστημα της Μυκόνου. «Έχεις θέα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε δει» πρόσθεσε. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τιμή που θα πετύχει θα δώσει μια εικόνα για τη δύναμη της ευρωπαϊκής αγοράς κατοικιών super prime, που προσαρμόζεται στα υψηλότερα επιτόκια και στην περιστολή των προγραμμάτων χρυσής βίζας. Οι χρυσές βίζες προσφέρουν την ευκαιρία σε πλούσιους ανθρώπους να «αγοράσουν» ουσιαστικά το δικαίωμα διαμονής – μερικές φορές χωρίς καν να χρειάζεται να ζήσουν στη χώρα.

Αναταραχή

Οι αγορές ακινήτων της Ευρώπης έχουν περιέλθει σε αναταραχή μετά το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος. Αλλά στην Ελλάδα, η αύξηση του ενδιαφέροντος από αγοραστές του εξωτερικού που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» της χώρας, το οποίο προσφέρει διαμονή σε αντάλλαγμα για ξένες επενδύσεις, έχει προσθέσει «καύσιμα» στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία επωφελείται επίσης από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 19 Ιουνίου 2023.