Ένταση επικράτησε στην παρουσίαση νέου βιβλίου για τους Τρεις Ιεράρχες, το οποίο συνυπογράφει ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ο δημοσιογράφος του ekklisiaonline.gr Ανδρέας Καραγιάννης εισέβαλε στην εκδήλωση, κατηγορώντας τους συγγραφείς για προσβολή. «Σέβομαι αυτό που κάνετε και το δικαίωμά σας να το κάνετε. Όμως, αυτή τη μέρα θα θεωρούσα ότι είναι κάτι μικρόψυχο. Είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Συνέβαλαν οι Τρεις Ιεράρχες στην παιδεία. Οφείλετε στους Τρεις Ιεράρχες ότι μιλάτε σήμερα ελληνικά» ανέφερε.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι ο κύριος Καραγιάννης πήγε ακάλεστος στην εκδήλωση και τον κατηγόρησε για επικοινωνιακό σόου. «Είχε ξεκινήσει η εκδήλωση. Ο κύριος Καραγιάννης άνοιξε τις πόρτες με δύο κάμερες πίσω του και διέκοψε την εκδήλωση. Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου πολύ ευγενικά του είπε να καθίσει και να συμμετέχει στη συζήτηση, αν θέλει. Δεν ήταν στους ομιλητές. Ήταν ελεύθερη η είσοδος. Μπορούσε να έρθει όποιος θέλει. Στο πάνελ δεν ήταν. Στο πάνελ ήμασταν τέσσερις από τους συγγραφείς του βιβλίου, εγώ και άλλοι τρεις, ο Μάρκος Δενδρινός, η Άννα Γρίβα και ο Μηνάς Παπαγεωργίου» είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Τατσόπουλος: "Να μη μετατραπεί ο θεσμός της τεκνοθεσίας σε εμπορία βρεφών για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια"

Πέτρος Τατσόπουλος: «Δεν θα τον καλούσαμε, διότι δεν είχε σχέση με το βιβλίο καμία, ούτε με την εκδήλωση είχε σχέση»

«Δεν θα τον καλούσαμε, διότι δεν είχε σχέση με το βιβλίο καμία, ούτε με την εκδήλωση είχε σχέση, ούτε είχε πρόθεση να έρθει να κάτσει να ακούσει και να πάρει μέρος. Ήθελε να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου, το κέρδισε, τώρα καθόμαστε και μιλάμε για τον κύριο Καραγιάννη αντί για το βιβλίο και την εκδήλωση» συμπλήρωσε.

Τέλος, άφησε αιχμές κατά του δημοσιογράφου, επισημαίνοντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου: «Ο κύριος Καραγιάννης όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα θαύματα, αλλά τα εμπορεύεται, βγάζουν το ψωμί τους από το εμπόριο της πίστης».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος αποχώρησε και ο Ανδρέας Καραγιάννης βγήκε σε απευθείας σύνδεση να απαντήσει: «Δεν ήμουν καλεσμένος. Μπήκα μέσα και μίλησα με ευγένεια και αγάπη. Ήταν αναφαίρετο δικαίωμά μου να εισέλθω. Μου πρότειναν να κάτσω στο πάνελ και δεν το έκανα, γιατί θα νομιμοποιούσα αυτές τις ύβρεις. Με είχε προκαλέσει και όφειλα να απαντήσω, για να δείξω ότι δεν στερούμαστε επιχειρημάτων, δεν είμαστε Μεσαίωνας, δεν μπορούν να μας βγάζουν γραφικούς και να προσβάλλουν την πίστη μας. Απάντησα με πολύ γαλήνιο τρόπο ότι είναι μικρόψυχο εκείνη την ημέρα να επιτίθεσαι στην πίστη του άλλου. Με αποκάλεσε δεκαπέντε φορές απατεώνα και όλα αυτά είναι αγώγιμα. Δύο χρόνια πριν, ιερείς πήγαν να κάνουν μήνυση και αγωγή στον Πέτρο Τατσόπουλο για τον άγιο Παΐσιο. Τελευταία στιγμή την πήραν πίσω, επειδή δεν θέλουμε η Εκκλησία να εμπλέκεται με νομικά ζητήματα».