Κοινή ανακοίνωση για την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή εξέδωσαν οι δικηγόροι της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί, αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate, η έρευνα για το οποίο παραμένει ανοιχτή. Όπως τονίζουν οι συνήγοροι, η εντολέας τους προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της, ενώ έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας.


Η ανακοίνωση

«Η κ. Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού, που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή, που την κατηγορούσαν για δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας! Όμως, η συγκλονιστική είδηση που ακολούθησε, σύμφωνα με την οποία παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, τους άφησε άφωνους! Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας, φαίνεται ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν εγκατασταθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου, θύμα των οποίων σήμερα είναι η κυρία Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στην On Time στις 20/6/2023