Η ΕΛΑΣ έδωσε άδεια στον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια και στην μητέρα της να φύγουν από το νησί, μετά τις καταθέσεις που έδωσε ο πρώτος.

Ειδικότερα, τόσο η μητέρα της Αναστάζια όσο και ο σύντροφός της ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το νησί, με την ΕΛΑΣ να το επιτρέπει στον τελευταίο, αφού δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης. Ζήτησαν ωστόσο και στους δύο να παραμείνουν στη διάθεσή τους εφόσον και όταν τους ζητηθεί.

Ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της Αναστάζια κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες να δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία αρκετές φορές και μάλιστα χθες εξετάστηκε για αρκετές ώρες. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα της νεαρής κοπέλας που βρήκε φριχτό θάνατο.

Ο νεαρός Πολωνός δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για κάποιες αρχικές του καταθέσεις σε σχέση με το κατά πόσο το ζευγάρι γνώριζε τον ύποπτο Μπαγκλαντεσιανό (ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν και στο ξενοδοχείο που εργάζονταν και εκείνοι) αλλά και για κάποια SMS που φέρεται να του είχε στείλει η φίλη του το βράδυ της Δευτέρας.

Τι κατέθεσε στην ΕΛΑΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αναστάζια είχε στείλει μήνυμα στον σύντροφό της μετά τις 20:30 το βράδυ με το στίγμα της τοποθεσίας που βρισκόταν ζητώντας του να πάει να την πάρει και εκφράζοντάς του -κατά πληροφορίες- τους φόβους της ότι κάτι δεν πάει καλά και μια γενικότερη δυσφορία

Ο ίδιος φέρεται να αδιαφόρησε και να κινητοποιήθηκε μόνο αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα όταν έλαβε το τελευταίο μήνυμα από το κινητό της Αναστάζια που του έλεγε να πάει να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Εκείνος πήγε δεν την βρήκε και ξεκίνησε την κινητοποίησή του για να την βρει. Ακολούθως το κινητό της άτυχης γυναίκας έκλεισε. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο νεαρός έχει ισχυρό άλλοθι σε ότι αφορά τη δολοφονία, καθώς την ώρα που προσδιορίζεται ότι έγινε ο φόνος εκείνος εργαζόταν στο ξενοδοχείο.

Η ΕΛΑΣ αναζητεί περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι, με τον 32χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Ο συλληφθείς, φέρεται να προμήθευε την άτυχη γυναίκα με χασίς, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για το πόσο συχνές ήταν οι επαφές τους.

Ταυτόχρονα, στην αστυνομία περιήλθαν πληροφορίες ότι το ζευγάρι περνούσε κάποια κρίση και οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές το τελευταίο διάστημα και γύρω από αυτή την πληροφορία ήταν και κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν χθες στον 28χρονο Πολωνό.

Νο 1 ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια είναι ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος κρατά σκληρή στάση και δεν ομολογεί την δολοφονία. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι εργαστηριακές εξετάσεις και το DNA από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από την κοπέλα, τον ύποπτο και άλλα αντικείμενα. Την ίδια ώρα εξετάζεται και ο συγκάτοικος του Μπαγκλαντεσιανού καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο οποίος δολοφόνος είχε συνεργό.