Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποκάλυψη της ταυτότητας του δολοφόνου της Αναστάζια που βρήκε φρικτό θάνατο στην Κω. Το γενετικό υλικό είναι αυτό που θα οδηγήσει τις Αρχές στην αποκάλυψη του δολοφόνου της άτυχης Αναστάζια. Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου, η ακριβής αιτία θανάτου της κοπέλας είναι ακόμα «θολή» και οι εργαστηριακές απαντήσεις θα γίνουν οι αποδείξεις που θα λύσουν τον γρίφο.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην 27χρονη λόγω της σήψης, ήταν μία δύσκολη υπόθεση ακόμα και για τον έμπειρο ιατροδικαστή Ρόδου, Παναγιώτη Κοτρέτσο, ο οποίος είχε κάνει την εξέταση και στην Ελένη Τοπαλούδη και ήταν ο πρώτος που είπε στις Αρχές ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Εκτός από γενετικό υλικό, έδωσε δείγματα και για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων για την άτυχη κοπέλα. Δεν ερευνούν μόνο ναρκωτικά αλλά και άλλες ουσίες που μπορεί να χορηγήθηκαν στην Αναστάζια.

Απαντήσεις θα δώσει και η ανάλυση DNA από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από την άτυχη κοπέλα από χώρους υπόπτων και υλικά όπως η σακούλα και το σεντόνι που ήταν τυλισμένη, καθώς και από τα ελάχιστα ρούχα που ήταν πάνω της.

 «Είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση να έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος γιατί σε περίπτωση βιασμού ή πάλης γενικότερα, το θύμα αμύνεται και κρατάει DNA του δράστη κάτω από τα νύχια» ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Θολό» είναι προς το παρόν και το εάν υπήρξε βιασμός ή όχι .Ενδείξεις υπάρχουν, όχι όμως αποδείξεις ενώ σημαντικά στοιχεία δίνουν και τα αποτυπώματα.

Η υπόθεση έχει πολλά κοινά σημεία με το άγριο έγκλημα της Ελένης Τοπαλούδη. Η μητέρα της ξέσπασε, λέγοντας «όπως το παιδί μου το πέταξαν σαν σκουπίδι από τα βράχια εκεί στον κολπίσκο, έτσι ακριβώς ένιωσα τον πόνο της και την τραγωδία στα χέρια του δολοφόνου της».