Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ηλείας -και όχι μόνο- από την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών Παναγιώτη Μενούνου, που έπεσε νεκρός λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης, σε ένα ύψωμα στη θέση «Λούτσες» του οικισμού Ράχη στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 83χρονος πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα και από κοντινή απόσταση τον 52χρονο, με τον οποίο είχαν από χρόνια κτηματικές διαφορές.

Αφορμή για το άγριο φονικό φέρεται να είναι το γεγονός ότι πρόβατα του θύματος είχαν… πατήσει το χωράφι του ηλικιωμένου δράστη.

«Εδώ που φτάσαμε τι να σου πω; Μου έχεις κάνει τόσο πολλά… σκότωσέ με, τι να σου πω!», ήταν, σύμφωνα με το patrisnews.com, τα τελευταία λόγια του Παναγιώτη Μενούνου.

Όπως δήλωσε ο αδερφός του θύματος, υπήρχαν προηγούμενα με τον δράστη: «Παλιά τον είχε βγάλει κλέφτη, τον είχε συκοφαντήσει τον αδερφό μου. Τον εκτέλεσε από τα δύο μέτρα, σχεδόν εξ επαφής… Μετά στράφηκε σε εμένα, αλλά δεν πρόλαβε και πήρα την καραμπίνα».

Το άγριο περιστατικό

Όπως περιέγραψε ο αδερφός του θύματος, ο ίδιος βρισκόταν εκεί νωρίτερα, όταν πέρασαν από το σημείο τα πρόβατα και ο 83χρονος τα έβαλε με τον 52χρονο, τον οποίο και φέρεται να εξύβρισε για το θέμα αυτό.

Έπειτα από λίγο η διαμάχη συνεχίστηκε στο χωράφι, με τον δράστη να έχει έντονο διάλογο με το θύμα. «Ποια ζημιά σού έκαναν τα γίδια; Να σ' την πληρώσω. Έχεις πει πολλά για μένα, με έχεις πει κλέφτη, μου έχεις κάνει πολλά. Τι να σου πω. Άμα είναι να με σκοτώσεις, σκότωσέ με», είπε ο Παναγιώτης Μενούνος, ο οποίος, σύμφωνα με το ilialive.gr, γύρισε την πλάτη του να φύγει και τότε ο ηλικιωμένος τον πυροβόλησε δύο φορές. Τα σκάγια τον πέτυχαν στη μέση και στη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να ξεψυχήσει.

Κατά πληροφορίες, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ο 83χρονος φέρεται να πήγε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωράφι όπου έγινε το φονικό, όπου και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από τις αστυνομικές Αρχές. Εκεί, εκτός από το δίκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε για το φονικό, βρέθηκε ακόμα ένα περίστροφο χωρητικότητας πέντε φυσιγγίων, μία κυνηγετική καραμπίνα και 102 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας ότι θόλωσε…

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Παναγιώτη Μενούνου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα Αμαλιάδας.