Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Αγίας Τριάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, από τη δολοφονία του 52χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών από έναν 82χρονο συγχωριανό του.

Υπενθυμίζεται πως ο ηλικιωμένος φέρεται να πυροβόλησε πισώπλατα δύο φορές το θύμα, επειδή τα γίδια μπήκαν στο χωράφι του.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες, Τρίτη 20/06, λίγο μετά τις 11 το πρωί.


Αυτόπτης μάρτυρας στο τραγικό συμβάν ήταν ο αδερφός του 52χρονου.


«Εδώ που φτάσαμε, τι να σου πω; Σκότωσέ με»

«Εδώ που φτάσαμε, τι να σου πω; Μου έχεις κάνει τόσο πολλά. Σκότωσέ με, τι να σου πω;», ήταν, σύμφωνα με το ilialive, τα τελευταία λόγια του θύματος, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο αδελφός του, είχε «προηγούμενα» με τον 82χρονο.

«Παλιά τον είχε βγάλει κλέφτη, τον είχε συκοφαντήσει τον αδερφό μου. Τον εκτέλεσε από τα δύο μέτρα, σχεδόν εξ επαφής. Μετά στράφηκε σε εμένα, αλλά δεν πρόλαβε και πήρα την καραμπίνα», είπε ο αδερφός του θύματος.

«Είχα πει πως είναι δημόσιος κίνδυνος, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανένας», τόνισε ο ίδιος, αναφέροντας πως για πολύ καιρό ο ηλικιωμένος περιφερόταν στην περιοχή κρατώντας καραμπίνα.


Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με την περιγραφή του αδερφού του, όλα ξεκίνησαν όταν τα γίδια του 52χρονου πάτησαν για λίγο τα χωράφια του 82χρονου.

Τότε ήταν που ξεκίνησε μια έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών.

«Ποια ζημιά σού έκαναν τα γίδια; Να σ' την πληρώσω. Έχεις πει πολλά για μένα, με έχεις πει κλέφτη, μου έχεις κάνει πολλά. Τι να σου πω. Άμα είναι να με σκοτώσεις, σκότωσέ με», είπε ο 52χρονος και γύρισε να φύγει.

Τότε ο ηλικιωμένος τον πυροβόλησε δύο φορές. Τα σκάγια τον πέτυχαν στη μέση και στη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να ξεψυχήσει.

Κατά πληροφορίες, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ο 82χρονος φέρεται να πήγε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωράφι όπου έγινε το φονικό, όπου και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από τις αστυνομικές Αρχές.

Εκεί, εκτός από το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε για το φονικό, βρέθηκε ακόμα ένα περίστροφο χωρητικότητας, μία κυνηγετική καραμπίνα και 102 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας ότι «θόλωσε».

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου αναμένεται τις επόμενες ώρες να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα Αμαλιάδας.