Aνακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση του 82χρονου για την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου κτηνοτρόφου στην Ηλεία.

O ηλικιωμένος με τη συνοδεία αστυνομικών της Υ.Α. Πύργου βρέθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αμαλιάδας, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε βάρος του αδελφού του θύματος), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 82χρονος στην συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή, όπου εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε και απειλήθηκε η ζωή του, όπως αναφέρει το patrisnews.com.

Η δικηγόρος του, Κλεονίκη Γκουβίτσα μίλησε για την υπόθεση σημειώνοντας πως ο δράστης αρνείται πως πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα του και περιμένει τα ευρήματα της νεκροψίας, όπως επίσης και ότι κινήθηκε για να σκοτώσει και τον αδερφό του θύματος.

Να σημειωθεί όπως αποκάλυψε το ilialive.gr ο δράστης είχε συγγενική σχέση με το θύμα και συγκεκριμένα συγγένεια εξ αίματος με τη σύζυγό του.