Ο 16χρονος μαθητής Λυκείου που συνελήφθη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Σύμφωνα με το protothema.gr, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κοινολόγηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα στο διαδίκτυο ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή με περιουσιακό όφελος κατ’ εξακολούθηση και κατοχή, προσφορά, διανομή και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφορικών συστημάτων που τελέστηκαν κατ’ επάγγελμα.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια, μετά την απολογία του, συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο της παρακολούθησης από επιμελητή ανηλίκων αλλά και παιδοψυχολόγο για να απεξαρτηθεί από το διαδίκτυο.

Έπειτα από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε ότι κατείχε εκατοντάδες φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, κάποιες εκ των οποίων απεικονίζουν ανήλικους και τις διακινούσε έναντι αμοιβής. Μετά τη διαπίστωση αυτή, συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος φέρεται πως χρησιμοποιούσε και κατέβαζε τις φωτογραφίες και τα βίντεο μέσω του Discord. 

Τι ισχυρίστηκε ο 16χρονος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του άνωθεν ιστοτόπου, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίστηκε πως βρήκε τις επίμαχες φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο αναρτημένα στην εφαρμογή και παρασύρθηκε ώστε να τις πουλήσει. «Τα βίντεο και τις φωτογραφίες τα βρήκα αναρτημένα σε νόμιμη ιστοσελίδα στην οποία εισήλθα και τα είχαν ανεβάσει άνθρωποι εκούσια. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Όλες οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή μου, με εξαίρεση δύο, αφορούν ενήλικες που τις ανήρτησαν με τη θέλησή τους. Δεν είχα σκοπό να πουλήσω τις φωτογραφίες, κάποιος με παγίδευσε και μου είπε να τις πουλήσω για να βγάλω χρήματα», φέρεται να είπε ο 16χρονος ενώπιον της ανακρίτριας.