Ενώ το οξυγόνο του Titan στερεύει, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για πλήρη έλλειψη αυτού στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς βάσει της ώρας κατάδυσής του, τώρα ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η εκτίμηση ίσως είναι ανακριβής και πως υπάρχει πιθανότητα οι πέντε εγκλωβισμένοι να έχουν κάνει σωστή διαχείριση του αναπνεύσιμου αέρα και να έχουν αποθέματα για κάποιες ώρες ακόμη.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει κάποιος επιζών από το απόγευμα της Κυριακής, όταν το Titan αποκολλήθηκε από Polar Prince για να καταδυθεί στον Ατλαντικό Ωεκανό.

Ο Frank Owen, εμπειρογνώμονας έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων, ανέφερε στο Associated Press ότι οι αρχικές εκτιμήσεις αφορούν μια «υποθετική κατανάλωση» οξυγόνου από τους πέντε επιβάτες του Titan. Ο ίδιος συνέχισε εξηγώντας ότι η συμβουλή στους επιβάτες του υποβρυχίου θα ήταν να κάνουν τα πάντα για να μειώσουν τις λειτουργίες τους, ώστε να μπορέσουν να παρατείνουν το οξυγόνο.

Οι δυνάμεις διάσωσης αυξήθηκαν σημαντικά σήμερα, με την ελπίδα ότι οι υποβρύχιοι ήχοι που ακούγονται από χθες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ευτυχές αποτέλεσμα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια: από τον εντοπισμό της θέσης του σκάφους, μέχρι την προσέγγισή του με εξοπλισμό διάσωσης, έως την άντλησή του στην επιφάνεια -με την υπόθεση ότι είναι ακόμα άθικτο.

Και όλα αυτά πρέπει να συμβούν πριν τελειώσει η παροχή οξυγόνου των επιβατών...