Με κάθε επισημότητα πλέον οι δικαστικές Αρχές δείχνουν τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ως τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή της 27χρονης Αναστάζια, το βράδυ της 12ης Ιουνίου στο νησί της Κω.

Η εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο νούμερο ένα ύποπτο για το θάνατο της νεαρής Πολωνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στο ποινικό status του Μπαγκλαντεσιανού προέκυψε μετά την ανάλυση των στοιχείων, που αφορούν στα στίγματα των κινητών όλων των εμπλεκομένων.

Όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν πως το σήμα του κινητού του Μπαγκλαντεσιανού εντοπίστηκε στο σημείο όπου βρισκόταν, σε μία ακτίνα σχεδόν μισού χιλιομέτρου γύρω από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός της κοπέλας. Η δική του παρουσία όμως δεν είναι η μοναδική που αποτυπώθηκε σε εκείνο το σημείο.

Μέσα από τα σήματα του κινητού φάνηκε και το κινητό της κοπέλας, το οποίο ο δράστης αφαίρεσε αφού εκείνη πέθανε, βγάζοντας και πετώντας την κάρτα SIM. Τα δύο κινητά φέρεται να κινούνται παράλληλα.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, πάντως, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να οδηγηθεί στην εισαγγελέα της Κω προκειμένου να απολογηθεί.

Σημειώνεται πάντως πως όταν ο 32χρονος παρέδωσε το κινητό του στις Αρχές, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχε διαγράψει τα πάντα. Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν, διαπίστωσαν πως είχε σβήσει μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο και κλήσεις.


Το χρονοδιάγραμμα

Από το σύνολο των παραπάνω στοιχείων αρχίζει και παίρνει μορφή το χρονοδιάγραμμα όλων αυτών που συνέβησαν το βράδυ της 12ης Ιουνίου. Έτσι λοιπόν, η ιστορία ουσιαστικά ξεκινάει γύρω στις 21.15. Από τις κάμερες της περιοχής διαπιστώνεται πως ο Μπαγκλαντεσιανός και η Αναστάζια φεύγουν από μίνι μάρκετ της περιοχής. Από την κάμερα του απέναντι σπιτιού, από αυτό στο οποίο κατοικεί ο Μπαγκλαντεσιανός με τον Πακιστανό, διαπιστώνεται πως φτάνουν στο σημείο γύρω στις 21.40. Στις 22.55, μία ακόμη κάμερα δείχνει την κοπέλα να φεύγει ζωντανή από το σπίτι. Μαζί και ο Μπαγκλαντεσιανός. Από εκείνο το σημείο ξεκινάει το μαρτύριο της Αναστάζια, καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως ο 32χρονος την οδήγησε σε ένα ερειπωμένο κτίσμα σχεδόν 500 μέτρα από το σημείο, όπου αργότερα βρέθηκε η σορός της.

Σύμφωνα με τα όσα απορρέουν από τις έρευνες των Αρχών, μεταξύ 23.00 και 23.30 γίνεται πιθανότατα απόπειρα βιασμού της κοπέλας. Τότε φαίνεται πως τοποθετείται και η ώρα θανάτου της Αναστάζια. Στις 23.45 ο κατηγορούμενος, ως δράστης, φαίνεται πως γυρνά στο σπίτι του, παίρνει μαύρες σακούλες και ταινία κι επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Έκτοτε φέρεται να κλείνει το κινητό του και να το ανοίγει και πάλι τα ξημερώματα. Στις 04.40 επιστρέφει στο σπίτι του, ενώ στις 06.00 ο συγκάτοικός του ανοίγει τα μάτια του και τον βλέπει ξαπλωμένο στο κρεβάτι του.


Τα κρίσιμα νέα στοιχεία

Τόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών όσο και εκείνοι της τοπικής Ασφάλειας, σχεδόν αμέσως από τη στιγμή που έλαβαν τα στοιχεία από τους φορείς τηλεπικοινωνιών, βρέθηκαν στο σημείο που υποδείκνυαν τα στίγματα. Εκεί βρήκαν ένα ερειπωμένο κτίσμα, αλλά και κάποιους τσίγκους, οι οποίοι ήταν διάσπαρτοι στο έδαφος. Γύρω από το σημείο φέρεται πως βρέθηκαν δύο μπλουζάκια κι ένα παπούτσι, που πιθανολογείται πως μπορεί να ανήκουν στην κοπέλα, όπως και ένα πακέτο τσιγάρα. Η θεωρία που υπάρχει αυτή τη στιγμή θέλει τον Μπαγκλαντεσιανό να παρέσυρε την Αναστάζια στο σημείο και να επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη πρέπει να αντιστάθηκε στο σημείο που της επιτρεπόταν από τη στιγμή που υπάρχει πιθανότητα να ήταν σε κατάσταση μέθης.

Εκεί, ο 32χρονος πιθανότατα σκότωσε την Αναστάζια και αποχώρησε για να βρει τρόπο να καλύψει το έγκλημά του. Ο δράστης φέρεται να κάλυψε το κορμί της με δύο σακούλες σκουπιδιών και να την τύλιξε με ταινία. Λέγεται, δε, πως χρησιμοποίησε το μηχανάκι του σαν κάρο, τοποθετώντας τη σορό της πάνω στη σέλα και αυτός από δίπλα έσπρωξε το μηχανάκι προς το δέντρο, όπου η 27χρονη βρέθηκε νεκρή. Η απόσταση που διένυσε εκτιμάται πως ήταν περίπου 400 μέτρα. Εκτός απ’ όλα τα παραπάνω, καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε το γεγονός πως τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκε οπτικό υλικό από κάμερα που επιβεβαίωνε πως η νεαρή γυναίκα έφυγε ζωντανή από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Αυτή η εξέλιξη βοήθησε τις Αρχές να περιορίσουν τα πιθανά σημεία στα οποία ο 32χρονος προχώρησε στο ειδεχθές έγκλημα.


Το πρόβλημα με το DNA

Από τις αρχές της εβδομάδας υπήρχε η πληροφορία πως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προσδιόριζε την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων για χθες το μεσημέρι.

Την περασμένη Τετάρτη είχε προκύψει η επιβεβαίωση της ταυτότητας της 27χρονης μέσω της ίδιας διαδικασίας, ωστόσο, κάποιες δυσκολίες προοιωνίζονταν καθυστερήσεις στην εξέταση των δειγμάτων DNA. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, τα δείγματα έχουν αλλοιωθεί σε σημαντικό βαθμό και θα χρειαστούν περαιτέρω ανάλυση. Το πτώμα της 27χρονης βρισκόταν σε περιβάλλον υψηλής υγρασίας και ως εκ τούτου οι αναλυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ και το γεγονός πως η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη έκανε εξαιρετικά δύσκολη την εύρεση αποτυπωμάτων πάνω στο κορμί της.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 23/06/2023