Για κλοπή, καθώς και για απειλή υπαλλήλου με μία χειροβομβίδα κατηγορείται ένας 48χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Νίκαια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές, όλα ξεκίνησαν όταν ο 48χρονος μετέβη σε κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών, ζητώντας να του επισκευάσουν ένα κινητό το οποίο ισχυρίστηκε πως ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ένας άλλος άντρας μετέβη στο κατάστημα, ο οποίος δήλωσε ιδιοκτήτης του εν λόγω κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από την κατοχή του και το εντόπισε μέσω τη συστήματος γεωεντοπισμού που διαθέτει η συσκευή.

Ο υπάλληλος παρέδωσε το κινητό τηλέφωνο, ωστόσο την επόμενη ημέρα επέστρεψε ο 48χρονος και όταν διαπίστωσε ότι ο υπάλληλος είχε παραδώσει το κινητό στον ιδιοκτήτη του, άρχισε να τον βρίζει και τον απείλησε με μία χειροβομβίδα. Ο υπάλληλος κάλεσε την Άμεση Δράση και αφού ακινητοποίησαν τον 48χρονο τον συνέλαβαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 22-6-2023, στην περιοχή της Νίκαιας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 48χρονος ημεδαπός για κλοπή, εξύβριση, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, την 20-6-2023 ο κατηγορούμενος μετέβη σε κατάστημα εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών στη Νίκαια και παρέδωσε για επισκευή κινητό τηλέφωνο, το οποίο ισχυρίστηκε στον υπάλληλο ότι ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Στη συνέχεια, στο κατάστημα μετέβη έτερος άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από την κατοχή του και εντόπισε την τοποθεσία του μέσω συστήματος γεωεντοπισμού.

Αφού ο ανωτέρω απέδειξε με τα απαραίτητα στοιχεία ότι το κινητό τηλέφωνο είναι δικό του, την κλοπή του οποίου δεν είχε δηλώσει στις Αρχές, ο υπάλληλος του καταστήματος του το παρέδωσε.

Έπειτα, ο κατηγορούμενος μετέβη εκ νέου την 22-6-2023 στο κατάστημα και όταν διαπίστωσε ότι το κινητό είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, εξύβρισε τον υπάλληλο και τον απείλησε με χειροβομβίδα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ακινητοποίησαν τον 48χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά.

Η χειροβομβίδα κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί προς εξέταση στην αρμόδια υπηρεσία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δείτε την χειροβομβίδα με την οποία ο 48χρονος απείλησε τον υπάλληλο