Εντείνονται οι έρευνες των αστυνομικών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, το βράδυ της 12ης Ιουνίου, στην περιοχή Αλυκές της Κω, μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση ενός 32χρονου υπηκόου Μπανγκλαντές ο οποίος αρχικώς κατηγορήθηκε για την αρπαγή της και λίγες ώρες αργότερα οδηγήθηκε εκ νέου στη Δικαιοσύνη και του αποδόθηκε η κατηγορία της εκ προθέσεως δολοφονίας, καθώς προέκυψαν νεότερα στοιχεία.

Τη μοιραία νύχτα η κοπέλα επιβιβάστηκε μαζί του σε δίκυκλο περίπου στις 22.30 και δυόμισι ώρες αργότερα εκείνος επέστρεψε μόνος του, πήρε σακούλες σκουπιδιών, έφυγε ξανά και γύρισε στις 4.00 πριν από τα χαράματα. Η εξαφάνιση δηλώθηκε την επόμενη ημέρα από τους οικείους της, ωστόσο τα μικτά κλιμάκια, που συγκροτήθηκαν με αρκετή καθυστέρηση, εντόπισαν το πτώμα μέρες αργότερα, το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου, σε βαλτώδες σημείο με καλαμιές. Οι συμμετέχοντες βεβαίωσαν δημοσίως ότι είχαν περάσει δύο φορές από εκεί, αλλά δεν είχαν δει το παραμικρό, γεγονός που διατηρεί ζωντανή την υπόθεση εργασίας της ύπαρξης συνεργού που μαζί με τον δράστη μετακίνησαν το πτώμα και το επανέφεραν. Ο αλλοδαπός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τη συμμετοχή του, ενώ άλλαξε και την κατάθεση, αφήνοντας στο τέλος υπονοούμενα και για τον επίσης Πολωνό 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια.

Η επιβεβαίωση

Οπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν στην κατοχή τους βίντεο που αποτυπώνει τις κινήσεις του 32χρονου, αλλά και της 27χρονης, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά τη δολοφονία της νεαρής Πολωνής. Το περιεχόμενό του επιβεβαιώνει, έτσι, και όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο συγκάτοικος του 32χρονου, που είπε ότι ζήτησε από τον Μπανγκλαντεσιανό να αποχωρήσει μαζί με τη νεαρή κοπέλα. Παράλληλα, δείχνει στους αστυνομικούς ότι το έγκλημα τελέστηκε σε εξωτερικό χώρο και πιθανότατα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας ή αρκετά κοντά.

Σε αυτό φαίνεται ο υπήκοος Μπανγκλαντές να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά -πάλι μόνος του- τα ξημερώματα. Περισσότερα στοιχεία συγκεντρώθηκαν επίσης από την ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου τόσο του ίδιου όσο και της Αναστάζια. Το στίγμα δείχνει ότι ο κατηγορούμενος έκανε διάφορες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή για να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός. Στο δε κινητό του θύματος κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, όπως προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της, πριν βγάλει την κάρτα SIM και το πετάξει σε ένα σπίτι στην περιοχή.

Για τον βιασμό

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το υλικό και από τα μηνύματα που πήραμε από το κινητό, προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν από το σημείο όπου βρέθηκε το σώμα της κοπέλας. Οσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση, δεν έχουμε ακόμα εικόνα από την ιατροδικαστική έκθεση», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου. «Δεν ξέρουμε ακόμα εάν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η κοπέλα κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως είτε προσπάθησε να τη βιάσει είτε τελικά τα κατάφερε», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως η Αναστάζια συνάντησε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ τον 32χρονο από το Μπανγκλαντές και δεν προκύπτει να είχαν στο παρελθόν επικοινωνία. «Υπάρχει μία επικοινωνία με τον σύντροφό της λίγο αφότου έφτασε στο σπίτι του 32χρονου. Η κοπέλα ανησυχεί και ζητεί από τον σύντροφό της να την παραλάβει από το συγκεκριμένο σημείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την αρχή συγκεκριμένα πράγματα ως προς τις κινήσεις του, τα οποία δεν προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Ο συγκάτοικός του έχει βοηθήσει πάρα πολύ την έρευνα των Αρχών. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τη δικογραφία», κατέληξε. Τις επόμενες ώρες εκτιμάται ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει επιπλέον σε κάποια σημεία, με δεδομένο ότι αναμένονται νεότερα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/6