Πολλά τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των Σερρών, που χτύπησε η κακοκαιρία σήμερα.

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι κεντρικοί δρόμοι των Σερρών μετά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την πόλη. Η έντονη βροχόπτωση που «χτύπησε» τις Σέρρες είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η άσφαλτος από τα ορμητικά νερά.

Ταυτόχρονα, προβλήματα σημειώθηκαν στην παροχή ρεύματος, καθώς πρόβλημα παρουσιάστηκε σε τέσσερις γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ εξαιτίας πτώσεων δέντρων και κεραυνών. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση οι περιοχές του Δήμου Σερρών Λευκώνας, Καπετάν Μητρούση και Σκούταρι, ενώ στο Δήμο Βισαλτίας χωρίς ρεύμα έμεινε η κοινότητα Αχινού.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας ζήτησε από τους οδηγούς, να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Πατρίκι- Αχινός- Ίβηρα, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έπεσε στην περιοχή!

Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 64 κλήσεις από σήμερα το απόγευμα. Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Σερρών το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοηθείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν, πέντε (5) αντλήσεις υδάτων, πέντε (5) κοπές δέντρων και πέντε (5) απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες.