Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2023.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα αναρτηθούν, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη 29 Ιουνίου ή την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ.


Βαθμολογίες και με SMS

Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους, και αργότερα για τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας (results.it.minedu.gov.gr), αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).


Σειρά για τα Μηχανογραφικά

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών έρχεται η συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίωνν, δηλαδή των βάσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.