Καρότσι του σούπερ μάρκετ γέμισε με σάκους που περιείχαν χώμα, μπιγκόνιες και ιβίσκους από φυτώριο άντρας, ο οποίος διέρρηξε φράχτη στη Θεσσαλονίκη. Ο ιδιοκτήτης τον είδε από την κάμερα και τον ακινητοποίησε, μέχρι που έφτασε η Αστυνομία

Στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται: Μια διαφορετική διάρρηξη με… πράσινη λεία έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει αποκλειστικά το LIVE NEWS, ο δράστης φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε φυτώριο ξημερώματα Δευτέρας λίγο μετά τη μία. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του φυτώριου, κατάφερε να εισβάλει σε αυτό κάνοντας μία τρύπα στο σύρμα του φράχτη.

«Έκοψε ένα σημείο από τον φράχτη, πέρασε από ένα πολύ μικρό μέρος, δεν ξέρω και εγώ πώς τα κατάφερε να περάσει και από εκεί πέρα έριχνε τα φυτά έξω, τα οποία τα φόρτωσε σε ένα καρότσι κλεμμένο από σούπερ μάρκετ και τα μετέφερε».

Ο άντρας φαίνεται να στέκεται ανάμεσα στις γλάστρες και κάτι να ψάχνει σε ένα τσαντάκι που έχει δεμένο στη μέση του. Γυρνάει, παίρνει ένα τσουβάλι με χώμα, κατευθύνεται προς τον φράχτη και φεύγει από το πεδίο που καταγράφει η κάμερα.Λίγα λεπτά αργότερα, η εξωτερική κάμερα ασφαλείας του φυτώριου τον πιάνει να αποχωρεί σαν κύριος με το καρότσι του σούπερ μάρκετ που μέσα έχει σακιά με χώμα, μπιγκόνιες και ιβίσκους αξίας 400€.

«Τον εντόπισα και τον παρέδωσα στις Αρχές»


«Είδα το υλικό. Είδα ποιος είναι και ξεκίνησα και έτυχε και έπεσε μπροστά μου. Τον ακινητοποίησα, τον έβαλα κάθισε κάτω και φώναξα την Αστυνομία, η οποία ήρθε πάρα πολύ γρήγορα», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του φυτωρίου. 

Εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ο ιδιοκτήτης συνειδητοποίησε πως είχε ξαναδεί το δράστη να περνάει αρκετές φορές μπροστά από το φυτώριο.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ιδιοκτήτη να τον ακινητοποιεί.

«Τον εντόπισα τυχαία έξω από τον Δενδροπόταμο. Τον αναγνώρισα από το υλικό που είχα από τις κάμερες. Κάλεσα την Αστυνομία και όλα πήραν τον δρόμο τους μετά. Μόνο που του είπα "τα φυτά έκλεψες. Πού τα πήγες; Τι τα έκανες;", άρχισε να κλαίει. Του λέω "κάτσε κάτω και μην κουνιέσαι", ήταν συνεργάσιμος».

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν, με τον ιδιοκτήτη να υποβάλει μήνυση και να σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.