O πατέρας ενός 15χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη προέβη στην καταγγελία ότι ο ανήλικος γιος του δέχθηκε επίθεση στην πόλη από κουκουλοφόρους επειδή φορούσε μπλούζα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη στις 20:30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όταν ο 15χρονος ήταν με έναν συνομήλικο φίλο του στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Εθνικής Αμύνης.

Κατά την καταγγελία και τις αναφορές του φίλου του 15χρονου ξαφνικά δέχτηκαν πισώπλατα χτυπήματα από δύο μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, οι οποίοι φορούσαν full-face. Ο 15χρονος έπεσε στο έδαφος και οι δράστες συνέχιζαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να ραγίσουν δύο πλευρά. Οι δράστες, δε, αφού χτύπησαν τον ανήλικο, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο πατέρας του 15χρονου υποστηρίζει ότι η επίθεση που δέχθηκε ο γιος του έγινε από άτομα του αναρχικού χώρου, διότι φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας στο στήθος και την ελληνική σημαία στο μπράτσο. «Είμαι 1.000% σίγουρος ότι τον χτύπησαν για τη μπλούζα. Και επειδή φορούσε τη μπλούζα δηλαδή; Έπρεπε να τον δείρουν; Προκαλούσε;» αναρωτήθηκε ο πατέρας του 15χρονου.

Μετά την επίθεση ο 15χρονος νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με δύο πλευρά ραγισμένα από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων. «Το παιδί μου έχει μελανιές σε όλο του το σώμα» είπε ο πατέρας του.

Ο πατέρας του 15χρονου δηλώνει εξοργισμένος για την επίθεση που δέχθηκε ο γιος του και ο φίλος του και όπως λέει θέλει να κυνηγήσει τους δράστες και να τους πιάσει ο ίδιος. «Καλύτερα για τους ίδιους να τους βρει η αστυνομία, παρά εγώ. Δεν έχω πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή μου. Μη τους βρω πρώτος, θα είναι πολύ άτυχοι στη ζωή τους. Θέλω να τους κυνηγήσω και να τους πιάσω. Και στην Αστυνομία αυτό θα πω. Όποιος προλάβει από τους δύο μας να τους πιάσει πρώτος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Αυτοί οι δύο πρέπει να τιμωρηθούν, να καταλάβουν τι εστί ποινή».

Ο ίδιος δηλώνει ότι, σήμερα, Τετάρτη θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για το περιστατικό ενώ οι αρμόδιες αρχές θα καλέσουν τον 15χρονο για κατάθεση.