Θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για το 4χρονο κοριτσάκι, που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από δάγκωμα οχιάς στο Ελευθεροχώρι του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κοριτσάκι είναι αιμοδυναμικά σταθερό, νοσηλευόμενο στην παιδιατρική ΜΕΘ και δείχνει να ανταποκρίνεται στην αντιοφική αγωγή, που του χορηγείται.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Το 4χρονο κοριτσάκι ήταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού, όταν μέσα από τα χόρτα βγήκε ένα φίδι, οχιά όπως διαπιστώθηκε, που δάγκωσε το μικρό κορίτσι στο χέρι.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού, που αρχικά το μετέφεραν στο Κ.Υ. Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και το κοριτσάκι παρέμεινε στην Παιδιατρική κλινική για παρακολούθηση.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Βόλου η δ/ντρια της Παιδιατρικής Κλινική Αν. Αναστασίου-Κατσιαρβάνη το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ. Έτσι, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα.