Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), τάξεως 2023, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες. Συνολικά ορκίστηκαν 48 Αξιωματικοί ΠΝ (29 Μάχιμοι και 19 Μηχανικοί), εκ των οποίων 34 από την Ελλάδα, 10 από την Κυπριακή Δημοκρατία, 3 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο, καθώς και 29 Σημαιοφόροι Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Δένδια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο Υποστράτηγος Π.Σ. Δημοσθένης Ραγκαβάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Π.Σ.

015__2_
023__2_
018__4_
012__3_
010__3_
09__3_
08__4_
07__4_
06__5_
02__9_
03__9_
05__6_
04__8_

 

Παρευρέθησαν επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των κομμάτων, της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι συγγενείς και φίλοι των νέων Αξιωματικών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και παρέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β΄.

Στο πλαίσιο της αποφοίτησης των Ναυτικών Δοκίμων και της ονομασίας τους σε Αξιωματικούς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, παρέστη σε ειδική τελετή απονομής πτυχίων και επίδοσης διπλωμάτων ιστιοπλοΐας. Επιπρόσθετα, επιδόθηκαν στους πρωτεύσαντες Μάχιμο και Μηχανικό Ναυτικούς Δοκίμους, ξιφίδιο των Ναυτικών Ακαδημιών της Ισπανίας και της Ιταλίας, από τον Ακόλουθο Άμυνας Ισπανίας και τον αντικαταστάτη Ακολούθου Άμυνας της Ιταλίας, αντίστοιχα.