Την τραυματική εμπειρία της από το κύκλωμα που διακινούσε μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα για επεμβάσεις αισθητικής περιέγραψε μια γυναίκα μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε το θύμα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως χαρακτηρίζεται από την αστυνομία, «δεν ήξερα τι υπήρχε πίσω από όλο αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ». 

«Εγώ έπαθα αλλεργικό σοκ και έβγαλα εξανθήματα στο μέτωπο μου και καρούμπαλα. Ο γιατρός μου είπε ότι είμαι αλλεργική στο μπότοξ. Δεν είμαι όμως γιατί έχω ξανακάνει… Ζήτησα να πάρω δείγμα και το έδωσα για έλεγχο. Μου έβαλαν μαρμαρόσκονη και όχι τοξίνη» συνέχισε την περιγραφή της η γυναίκα.

Σύμφωνα με την ίδια «υπάρχουν πολλά θύματα σαν εμένα δυστυχώς», ενώ υποστήριξε ότι «ο "εγκέφαλος" της σπείρας έδινε σε πολλά κέντρα αισθητικής και υπάρχουν πολλά περιστατικά καταγεγραμμένα στο Νοσοκομείο "Συγγρός". Μάλιστα τα έστελνε και Πολωνία έμαθα. Τα κέντρα αισθητικής αγόραζαν σε χαμηλές τιμές μη εγκεκριμένα μπότοξ».

Η γυναίκα συμπλήρωσε ότι ο «εγκέφαλος» της σπείρας δεν έχει συλληφθεί «και δραστηριοποιείται στην Κύπρο». Περιγράφοντας, δε, τη δράση του κυκλώματος είπε ότι «νύχτες περνούσε από τα κατεχόμενα σε μικρό ψυγείο τα μπότοξ με το αυτοκίνητο του και τα έβαζε κάτω από το κιβώτιο ταχυτήτων. Τα αγόραζε από την Τουρκία προς 50-60 ευρώ και τα πουλούσε σε αυτή που συνελήφθη στην Αθήνα περίπου 160-180 ευρώ, όταν το ευρωπαϊκού τύπου μπότοξ κοστίζει 240 – 260 ευρώ στην χονδρική».

Από το 2019 η σπείρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της σπείρας η γυναίκα που συνελήφθη για την υπόθεση τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ένας άνδρας που επίσης συνελήφθη και ο οποίος είχε τον ρόλο του διανομέα.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ' ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.