Με ένα απίστευτο θέαμα ήρθε αντιμέτωπη μια παρέα ψαράδων στη Σέριφο, καθώς δίπλα στο σκάφος τους εμφανίστηκε ένας καρχαρίας.

Ο καρχαρίας εμφανίστηκε ανοιχτά από το Γορμπιά, μία βραχώδη βραχονησίδα των Κυκλάδων που βρίσκεται Νοτιανατολικά έξω από τον όρμο Καλού Αμπελιού και σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή.

Το βίντεο με την εμφάνιση καρχαρία στη Σέριφο προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας, μίλησε στην εκπομπή ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, ιχθυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας και έδωσε οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πιθανότατα στη συγκεκριμένη περίπτωση να επρόκειτο για γλαυκοκαρχαρία, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

«Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί, αν προκληθεί», επισήμανε, ενώ ανέφερε ότι δεν τους συναντάμε συχνά.

«Υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στο Αιγαίο. Ελάχιστη η πιθανότητα να δαγκώσει άνθρωπο», σημείωσε ο καθηγητής Βιολογίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίκληρας, αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή.