Μια απρόσμενη συνάντηση με έναν... καρχαρία είχε μια παρέα νεαρών οι οποίοι βρέθηκαν για διακοπές στη Σέριφο.

Οι νεαροί έκαναν βόλτα με σκάφος, όταν ξαφνικά είδαν να περνάει δίπλα τους ένας καρχαρίας που έφτανε τα τρία μέτρα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο καρχαρίας πλησίασε το σκάφος και η παρέα που βρισκόταν πάνω άρχισε να καταγράφει τις εικόνες.

Οδηγίες

Για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας μίλησε ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ισχυολόγος Θανάσης Τσίκληρας και έδωσε απαντήσεις, αλλά και οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν βρεθεί αντιμέτωπος με καρχαρία.


Όπως είπε, δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα τέσσερα μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

«Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών, πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί, αν προκληθεί. Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Έχουμε πολλά είδη, αλλά οι συχνότητες που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές» είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες.

«Αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει το ζώο και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime