Στην τελική ευθεία η δίκη του 51χρονου λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό. Ο ακαδημαϊκός κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό.

Η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για την διπλή δολοφονία με αρσενικό διακόπηκε και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης (04/07). Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος που δικάζεται σε β’ βαθμό, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

«Αυτό που σας ζητάω είναι να κρίνετε με βάση τα στοιχεία και δηλώνω ότι είμαι αθώος» είπε, απευθυνόμενος προς το δικαστήριο ο 51χρονος λέκτορας του ΑΠΘ.

Νωρίτερα, κατά τη μαραθώνια αγόρευση του, σημειώνει το Thesstoday.gr, ο συνήγορος του 51χρονου και γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορούμενου και έκανε λόγο για ιατρική αμέλεια τις ημέρες νοσηλείας της 34χρονης, που αποδείχτηκε μοιραία. Μίλησε για λάθος χειρισμούς της υπόθεσης, αλλά και σημαντικές παραλείψεις και αντιφάσεις σε καταθέσεις και υποστήριξε πως με βάση αυτά, δεν προκύπτει η ενοχή του 51χρονου.

Με βάση εξετάσεις στον οργανισμό της 34χρονης, όπως είπε ο κ. Διαλυνάς, τις ημέρες νοσηλείας της προσβλήθηκε από τρία νοσοκομειακά μικρόβια και έναν μύκητα, τα οποία εν τέλει την οδήγησαν στον θάνατο και το αρσενικό. Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε σημαντικές ιατρικές παραλείψεις από την πλευρά των γιατρών που αν και γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε βαρέα μέταλλα στον οργανισμό της, αφέθηκαν σε μια αλυσίδα κωλυσιεργίας, με αποτέλεσμα να μην της δοθεί θεραπεία. Μιλώντας δε, για τους τοξικολόγους που κλήθηκαν να εξετάσουν τα βαρέα μέταλλα που βρέθηκαν στον οργανισμό της γυναίκας, είπε πως καθυστέρησαν τόσο, που τα αποτελέσματα βγήκαν μετά θάνατον.

Έως και σήμερα δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά μόνο σενάρια που δεν απαντούν στα βασικά ερωτήματα του πως, πότε αλλά και γιατί είναι ένοχος ο κατηγορούμενος, τόνισε ο ποινικολόγος. «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί στο δευτεροδικείο απαιτείται και αιτιολογία για την απόφαση. Πράττω το καθήκον μου και εσείς θα αποφασίσετε πως θα δράσετε. Η ηθική απόδειξη πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την αιτιολογία», είπε απευθυνόμενος προς την έδρα.