Ενώπιον των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο λέκτορας του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι δηλητηρίαζε τη σύζυγό του με αρσενικό για να τη σκοτώσει. Η δράση του όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού, όπως προκύπτει απο το παραπεμτπικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες δηλητηρίαζε και την 86χρονη γιαγιά της άτυχης γυναίκας.


Στις σελίδες του βουλεύματος ξετυλίγεται ένα αστυνομικό θρίλερ: «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλεί κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ, όπως αποκαλύπτεται, ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει και ένα παιδί.


Όπως έδειξε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, «σύμμαχοι» στο σχέδιο του λέκτορα στάθηκαν παραλείψεις των γιατρών αλλά και του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ.


Ο κατηγορούμενος λέκτορας παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο.