Τέλος μπήκε χθες στην αγωνία χιλιάδων μαθητών που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες. Τις επόμενες μέρες θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους όσοι μπορούν να επιλέξουν τμήματα πανεπιστήμιων που ο μέσος όρος των επιδόσεων τους θα είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Το MEGA εντόπισε τους πρώτους των πρώτων και μίλησε μαζί τους για τα όνειρα τους μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η νομική Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί τον Δημήτρη Καραβασίλη, ο οποίος κατάφερε να κόψει το νήμα των πανελλαδικών ως πρωταθλητής με 19710 μόρια, χωρίς όμως να θυσιάσει την ψυχική του ισορροπία. «Το να είσαι στα βιβλία συνέχεια δεν κάνει καλό στο μυαλό, κουράζεται, θέλει και να βγαίνεις και να βλέπεις κανένα φίλο», αναφέρει.

Από μικρή ήθελε να γίνει γιατρός

Η Ζωή Λουκά ήξερε από μικρή πως θέλει να γίνει γιατρός. Στόχος που κάθε μέρα τροφοδοτούσε την προσπάθεια που έκανε με όλη της την καρδιά. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με 19820 μόρια ετοιμάζεται να μπει στην Ιατρική Αθηνών από το ψηλότερο βάθρο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Έδωσε εξετάσεις μαζί με τον εγγονό της και θα σπουδάσει οικονομικά

Η «δια βίου μάθηση» είναι τρόπος ζωής για τη Μερόπη Καραθανασίου, 62 ετών από τη Λέσβο που ετοιμάζεται για σπουδές στα οικονομικά, ένα νεανικό απωθημένο για την επιχειρηματία και γιαγιά 6 εγγονών. Μαζί με τον έναν εγγονό της έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και ετοιμάζονται και οι δύο να μπουν στο πανεπιστήμιο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: