Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κατέθεσαν τέσσερις επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Πρόκειται για τους τρεις άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που, αφού κατάφεραν και βγήκαν σώοι, ελαφρώς χτυπημένοι, από το έβδομο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας βοήθησαν παγιδευμένους και τραυματίες.

Παράλληλα, κατέθεσε και η Λαρισαία φοιτήτρια που σώθηκε από θαύμα και βγήκε ζωντανή από το δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

Συνολικά δεκαέξι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα κληθούν με τις καταθέσεις τους να περιγράψουν τις συνθήκες εκείνες που επικράτησαν τις πρώτες ώρες μετά την πρωτόγνωρη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες, ενώ άλλοι 180 επιβάτες τραυματίστηκαν.

Στελέχη του ΟΣΕ

Την ίδια ώρα, προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Ιουλίου ζήτησε και πήρε ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων Κωνσταντίνος Μουρουδέλης, ενώ θα απολογηθούν ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ Πέτρος Πανόπουλος, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατακάκης.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime