Την παραπομπή σε δίκη των πρώτων 26 κατηγορούμενων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό  πρότεινε ο εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη σχετικά με την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της ανήλικης από τον Κολωνό. Ο εισαγγελέας, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία της πρώτης δικογραφίας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των 26 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν τη δικογραφία, εκτός από τους πρωταγωνιστές της δυσώδους αυτής ιστορίας, είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της ανήλικης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει προσωρινά κρατούμενη, αν και η ίδια αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, που την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, ενώ και η 12χρονη όλο αυτό το διάστημα στέκεται στο πλευρό της, υπερασπιζόμενη τη μητέρα της.

Εν αναμονή του βουλεύματος

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πλέον το βούλευμα, με βάση το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για την τελική παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη και για ποια ακριβώς ποινικά αδικήματα.

Και ενώ ήδη δρομολογήθηκε η πρώτη δίκη, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη δικογραφία για την ίδια δυσώδη υπόθεση, με άλλους εκ των κατηγορουμένων να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και άλλους να έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: