Φέτος το καλοκαίρι μπορεί να άργησε λίγο, όμως τις επόμενες μέρες επιστρέφει κανονικά με το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα. Ο υδράργυρος μάλιστα θα φτάσει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου!  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το forecast weather, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία από τα μαθηματικά μοντέλα παγκόσμιας ανάλυσης καιρού, ο Ιούλιος θα ξεκινήσει στην Ελλάδα αρχικά με φυσιολογικές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ των 33 και 36 βαθμών Κελσίου, κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται από τις 15 Ιουλίου και μετά, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ των 38 και 42 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, από τις 12 Ιουλίου θα προβλέπεται μία σταδιακή αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στη χώρα μας, καθώς ευνοείται η μεταφορά των ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της Βορείου Αφρικής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες η χώρα μας να επηρεαστεί από το πρώτο κύμα καύσωνα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, χωρίς όμως να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά που να υποδηλώνουν σε καμία περίπτωση ότι θα δούμε ακραίες τιμές, αλλά ένα τυπικό κύμα καύσωνα που έχουμε κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες του έτους.

Δείτε χάρτες:


kausonas1
kausonas2