Συνελήφθη διακινητής μεταναστών, ο οποίος εντοπίστηκε μαζί με 11 άτομα σε φουσκωτό σκάφος που έπλεε νότια της Ρόδου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, σήμερα το πρωί, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος να πλέει παράλληλα με την στεριά, στη θαλάσσια περιοχή «Αφάντου» νότια της Ρόδου.

Η σχετική ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει ότι «το ανωτέρω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς».

Τελικά, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό βρίσκονταν 11 αλλοδαποί επιβάτες και ένας 24χρονος κυβερνήτης.

Ο 24χρονος κυβερνήτης, ο οποίος ήταν επίσης αλλοδαπός, συνελήφθη ως διακινητής ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.