Σημαντικά περιορίζεται η αστάθεια του καιρού την Πέμπτη, με εξαίρεση περιοχές από την Ανατολική Θεσσαλία έως την Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ενδέχεται να υπάρξουν λίγες βροχές, μόνο όμως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο. Στη συνέχεια και προς το μεσημέρι και το απόγευμα η ημέρα θα συνεχιστεί με ήλιο, ωστόσο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές από τα βόρεια της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα στην ηπειρωτική χώρα αναμένεται να υπάρξουν σύννεφα, τα οποία, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ίσως δώσουν κάποιες ολιγόλεπτες μπόρες.

Προς το βράδυ ο ουρανός θα είναι καθαρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο δεν αποκλείεται κατά τόπους να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 35 βαθμούς, σημειώνοντας μικρή άνοδο, ενώ, όπως εξηγεί ο κ. Αρναούτογλου, στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.«Καμπανάκι» Αρναούτογλου για τη θερμή εισβολή που έρχεται

Σημειώνεται ότι ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για συνθήκες κύματος καύσωνα από τα μέσα κυρίως της επόμενης εβδομάδας, με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 12-13 Ιουλίου.

«Εντονότερο το θερμό κύμα από τα μέσα κυρίως της επόμενης εβδομάδας, με… πλεόνασμα ζέστης από τις 11 Ιουλίου, αλλά και χαρακτηριστικά καύσωνα στη συνέχεια, από τις 12-13 Ιουλίου και μετά…», έγραψε στο Facebook.

Η ανάρτησή του:
Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Ειδικότερα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στα νησιά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.