Η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, έκανε ένσταση στην απόφαση του ΕΦΚΑ να χορηγήσει σύνταξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Καραϊβάζ με την αιτιολογία του εργατικού ατυχήματος κι όχι της εγκληματικής ενέργειας.

Όπως ανέφερε η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε εκδοθεί μία απόφαση από το τμήμα απονομής του ΕΦΚΑ, η οποία ανέφερε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν ένα εργατικό ατύχημα και υπάγεται στις διατάξεις του νόμου 4611/2019.

«Από τον ΕΦΚΑ η κ. Φλώρου προσπάθησε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε και αυτό το γραφειοκρατικό κομμάτι, το οποίο μπορούσε να επιλύσει, έκανε. Πέραν τούτου, όμως, σήμερα οφείλει το ελληνικό κράτος να κατατάξει το έγκλημα του εκεί όπου ανήκει», είπε αρχικά η κ. Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ και συνέχισε: «Ο Γιώργος σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος και στο πνεύμα της ελευθεροτυπίας και της απονομής δικαιοσύνης το κράτος πρέπει να πάρει θέση σε όλα αυτά. Στο διαδικαστικό κομμάτι έχουν βρει τους φερόμενους ως δράστες, ωστόσο η ηθική δικαίωση τόσο στο παιδί του όσο και σε μένα, στους οικείους, τη μαμά, την αδερφή του είναι να μπει το θέμα στη βάση. Ο Γιώργος σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος και με τον μόνο τρόπο που θα μπει θα είναι με απονομή και με κατάταξη του εγκλήματος αυτού σε αυτό το πλαίσιο».