Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 120 μεταναστών από βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή του Κάβου Μαλέα. Όλοι τους ήταν στην ακτή, ενώ το ιστιοφόρο είχε προσαράξει σε βράχους και ήταν ημιβυθισμένο.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι, δεν υπάρχει κάποιος αγνοούμενος.

Οι μετανάστες μεταφέρονται στο παλιό Γυμνάσιο της Νέαπολης Λακωνίας, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά και θα γίνει η καταγραφή τους. Η επιχείρηση απεγλωβισμού έχει καθυστέρηση επειδή είναι σε βραχώδη περιοχή και είναι δύσκολη η πρόσβαση μέχρι του σημείου που θα μπορέσουν οδικά να μεταφερθούν στη Νεάπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μεταξύ τους είναι και γυναικόπαιδα, άγνωστος αριθμός ακόμα, όπως και ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν το ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε 100 – 120 μετανάστες προσάραξε σε βραχώδη περιοχή το βράδυ της Κυριακής. Άμεσα, υπό το συντονισμό του ΚΕΠΙΧ βρέθηκαν στο σημείο τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού. Οι καιρικές συνθήκες την ώρα του συμβάντος ήταν καλές και έτσι οι επιβαίνοντες κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από το περιστατικό, ενώ οι διασωθέντες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο γυμνάσιο Νεάπολης, όπου και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους.