Για κατάθεση στον ανακριτή κλήθηκε η αθλήτρια της κωπηλασίας που είχε καταθέσει μήνυση τον Νοέμβριο για κακοποίηση από τον προπονητή της κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη.

Η νεαρή αθλήτρια, με διεθνείς διακρίσεις, κατέθεσε μήνυση για το διάστημα που αφορά στη διετία 2021-2022, όταν ήταν δηλαδή 16 και 17 ετών, αντίστοιχα.

Η κοπέλα κατέθεσε όλες τις λεπτομέρειες για τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του προπονητή της, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο.

Ο 39χρονος προπονητής κατηγορείται για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με χειρονομίες και πρόκληση τρόμου κι ανησυχίας μέσω του διαδικτύου.

Τις επόμενες μέρες και ο 39χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για τα όσα του καταλογίζονται, με τον ίδιο να μιλά για «σχέση» με την ανήλικη αθλήτρια, η οποία σήμερα είναι 18 ετών.

 Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις

«Και μόνο η ιδιότητα κάποιου που είναι επιφορτισμένος με την εκγύμναση ενός ανήλικου παιδιού αποτελεί από μόνη της επιβαρυντική περίσταση. Άρα έχουμε κατάχρηση ανηλίκου με την ιδιότητα του γυμναστή και μία σειρά από άλλες κατηγορίες. Θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις σε αυτή την ιστορία», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της αθλήτριας, Όθωνας Παπαδόπουλος.