Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στη Ρόδο άφησε την τελευταία του πνοή με διαφορά ελάχιστων ωρών.

Όπως αποκαλύπτει η rodiakh, το θλιβερό συμβάν καταγράφηκε στο χωριό Σορώνη της Ρόδου, όπου με διαφορά ελάχιστων ωρών, έφυγε από τη ζωή ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια της περιοχής, που έζησαν μαζί για περισσότερα από 75 χρόνια.

Πρόκειται για τον Αναστάση Διακονικόλα του Νικολάου, 98 ετών και τη σύζυγό του Δέσποινα το γένος Δημητρά, 97 ετών, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή προ ημερών με διαφορά ελάχιστων μόλις ωρών.

Δεν άντεξε τον θάνατο της συζύγου του

Πρώτη έφυγε από τη ζωή ήρεμα και ήσυχα, η 97χρονη Δέσποινα. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ο σύζυγός της μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, αισθάνθηκε δυσφορία και λίγη ώρα αργότερα υπέστη την πρώτη καρδιακή ανακοπή.

Στο σημείο βρέθηκε πολύ γρήγορα ο καρδιολόγος (πρώην διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας κος Νικήτας Μόσχος) με τον οποίο έχουν συγγένεια, καταφέρνοντας να τον επαναφέρει στη ζωή. Ελάχιστα λεπτά μετά υπέστη και δεύτερη ανακοπή, όπου και πάλι τον επανέφερε, αλλά δυστυχώς, το μοιραίο επήλθε λίγο αργότερα.

Το ζευγάρι έζησε μαζί για περισσότερα από 75 χρόνια και ήταν από τους μακροβιότερους κατοίκους της Σορωνής. Ήταν άνθρωποι άξιοι, ικανοί, φιλήσυχοι και κυρίως άνθρωποι σεβάσμιοι σε όλο τον κόσμο. Κι ο θάνατός τους, συγκλόνισε και συγκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο ολόκληρη την τοπική κοινωνία.