Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έγινε ιδιαίτερα γνωστός κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και του ’90 και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου». Ο Χρήστος Αυγερινός είχε νοσήσει από κοροναϊό και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ τον τελευταίο μήνα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω του Facebook ο ηθοποιός Πάνος Σουπιάδης: «Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Λαρισαίος τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός σε ηλικία 70 ετών. Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει αύριο Τρίτη 11/7 στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Ο Χρήστος Αυγερινός -το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Ντάμπος- γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1953 στη Λάρισα. Με το όνομα «Αυγερινός» έκανε εμφανίσεις σε κοσμικά κέντρα της πόλης και όχι μόνο, τραγουδώντας τα σουξέ της εποχής και παίζοντας συγχρόνως σαξόφωνο. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, όπου υπηρέτησε στη Στρατιωτική Μουσική της Κοζάνης, επέστρεψε στη Λάρισα, όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, παίρνοντας πτυχία αρμονίας, ωδικής, ενοργάνωσης φιλαρμονικής και διεύθυνσης. Το όνειρό του ήταν να δημιουργήσει μπάντα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Το πρώτο του τραγούδι ήταν «Είναι σε δίλημμα», αλλά, όπως προαναφέραμε, η μεγάλη επιτυχία του ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου».

Άλλες επιτυχίες του είναι «Πάρε το μηδέν ξανά», «Κάτι τέτοιες ιστορίες», «Στο αντίθετο ρεύμα», «Οι μεγάλοι έρωτες» και άλλα. Τραγούδησε σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες με μεγάλους καλλιτέχνες αλλά και στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής, στην Κύπρο, τη Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

H τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν τον Ιανουάριο του 2015 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μη χανόμαστε», όπου είχε μιλήσει για την πορεία του στο μουσικό στερέωμα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ στις 11/7