Μπροστά σε ένα ανθρώπινο οικογενειακό δράμα βρέθηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου του 2023 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, όταν ενημερώθηκαν πως οι συγγενείς ενός 55χρονου που πέθανε στο «Αχιλλοπούλειο» δηλώνουν αδυναμία να παραλάβουν τη σορό του για να γίνουν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως όποτε καταγράφονται ανάλογα περιστατικά σημαίνει συναγερμός, καθώς οι υπηρεσίες καλούνται να πραγματοποιήσουν κοινωνική έρευνα για το περιβάλλον του θανόντος, να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και όταν διαπιστωθεί βάσει στοιχείων ότι πράγματι υπάρχει αδυναμία, να ακολουθήσει η συνεννόηση εισαγγελέα με τον Δήμο Βόλου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες της ταφής με δαπάνη του δήμου.

Το χρονικό

Ο άτυχος 55χρονος άνδρας νοσηλευόταν αρκετές μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου. Η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και τη Δευτέρα άφησε την τελευταία του πνοή. Ενημερώθηκαν σχετικά συγγενείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέντε αδέρφια. Εκπρόσωποι της οικογένειας που πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου φέρονται να δήλωσαν ότι «είμαστε φτωχοί. Δεν έχουμε χρήματα. Αδυνατούμε να αναλάβουμε την κηδεία και την ταφή του. Εχουμε ενημερώσει σχετικά και την Αστυνομία».

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου Βόλου προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να γίνουν όλα με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Η σορός του άτυχου 55χρονου μεταφέρθηκε ήδη στον ψυκτικό θάλαμο του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή: taxydromos.gr