Έφοδο έκανε σήμερα η ΕΛΑΣ σε γηροκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης.

Μάλιστα, οι εισαγγελικές Αρχές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της δομής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η έφοδος της ΕΛΑΣ στο γηροκομείο του Ηρακλείου έγινε σήμερα το πρωί, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην εν λόγω δομή, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ηλικιωμένων που έμεναν εκεί.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε αυτοψία στο γηροκομείο, στο οποίο μένουν 92 ηλικιωμένοι και διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες από τις καταγγελίες ευσταθούσαν.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούσαν στην καθαριότητα στους χώρους του γηροκομείου του Ηρακλείου, αλλά και στην ακαταστασία που επικρατούσε εκεί, όπου ανάμεσα στα άλλα υπήρχαν διάφορα αντικείμενα στοιβαγμένα παντού, ακόμα και σε σκάλες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρχε και θέμα στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τον 60χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου του Ηρακλείου και με τη δικογραφία που θα σχηματισθεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.