Μέσα στις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει η φωτιά στον οικισμό Τραμπουριά, η οποία ξέσπασε πριν από περίπου 3 ώρες στον Κουβαρά Κερατέας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σπίτια στην περιοχή της Αναβύσσου και συγκεκριμένα στους οικισμούς Φοινικιά και Τραμπουριά έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

«Δεν υπάρχει συντονισμός»

Πιο αναλυτικά, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κουβαρά Αττικής μαίνεται ανεξέλεγκτη, με την κατάσταση να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήδη η φωτιά έχει αρχίσει να καίει σπίτια στην Ανάβυσσο, πάνω από τον Μελισσουργό.

«Δεν υπάρχει συντονισμός. Έρχονται τα πυροσβεστικά οχήματα, πρέπει να υπάρχει συντονιστής για να σωθεί ό,τι σώζεται», δήλωσε ο Σταύρος Πετρόπουλος, κάτοικος της περιοχής

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5-6 Μποφόρ. Σύμφωνα με την έκτακτη ανακοίνωση του Meteo, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, η οποία καθοδηγείται από τους ενισχυμένους ΒΑ ανέμους.

Κλήσεις από ηλικιωμένους για μεταφορά

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού δήλωσε πως έχουν δεχτεί πολλές κλήσεις από ηλικιωμένους για τη μεταφορά τους λόγω των έντονων καπνών.

«Η φωτιά μέσα σε μία ώρα έφυγε από τη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος του οικισμού Πέτα. Πέρασε πάνω από κατοικημένη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο σπίτι που να έχει καεί», δήλωσε.

Σημείωσε ακόμα πως το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου (2299320300) είναι διαθέσιμο για το κοινό, για οποιοδήποτε πρόβλημα ή για κλήση βοήθειας.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega