Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου πυρκαγιά που, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, εκδηλώθηκε αρχικά σε ΙΧ αυτοκίνητο επεκτάθηκε στη χαμηλή βλάστηση. Η κινητοποίηση είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με 75 πυροσβέστες και τέσσερα εναέρια μέσα να επιχειρούν, ενώ η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Διαβάστε: Εύβοια: Φωτιά μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Αθανάσιο

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 16:30 της 4ης Σεπτεμβρίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 75 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 19 οχήματα. Παράλληλα, στη μάχη από αέρος ρίχτηκαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει με υδροφόρες και ο Δήμος Σαρωνικού.

Η εξέλιξη του περιστατικού παρακολουθείται διαρκώς από το ΕΣΚΕΔΙΚ, το οποίο λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας. Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε περιαστικό περιβάλλον, υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια κοντά στην πυρκαγιά, δεν αναφέρεται όμως άμεσος κίνδυνος μέχρι στιγμής.

Για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής.